:: Çizgi Roman Okurları Platformu ::

http://groups.yahoo.com/group/croplatform/

Dampyr 2-3-4

Posted by croplatform Ocak 2, 2007

 

 

DAMPYR 4

 

Natturno in Russo – KIZIL GECE

Öykü ve Senaryo: Colombo

Çizen: Maurizio Dotti

Çeviren: Zeynep Akkuş

Kapak: Riboldi

 

Birinci Baskı Nisan 2002

 

ÖZET:

Harlan ve arkadaşları Rusya’dalar bu macerada. Gerçek ölüm sahnelerinin kaydedildiği iğrenç video pazarlığını basan ekip bir gece efendisinin, Grigor Vurdalak’ın sürüsünden vampirleri öldürür, rus mafyası Komnatzjia hakkında bilgi alırlar.

 

İç hesaplaşma yaşayan mafyayla Vurdalak arasında gerçekleşen savaşa karışan Harlan, kujak ve Tesla hem mafyayı hem de vampir sürüsünü dağıtırlar. Öykü sonunda Harlan Vurdalak’la kılıçla yüz yüze kavga ederek kazanır, sonra da gecenin efendisinin boğazını ısırarak kanını içer.

 

DAMPYR sayı 3

 

Fantasmi Di Sabbia – Kumsaldaki Hayaletler

Öykü – Senaryo : Boselli

Çizen: Rossi (majo)

Çeviren: Zeynep Akkuş

Kapak: Riboldi

Birinci Baskı Mart 2002

ÖZET:

Harlan, arkadaşlarını bırakarak tek başına İngiltere’ye gelmiştir. Merwindale kasabasında geçmişini ve babasını arayacaktır.

 

Burada Amber adlı dişi gecenin efendisiyle tanışır ve onun babasının bir tür arkadaşı olduğunu öğrenir. Amber ve babası Drakka bir zamanlar o bölgede çıldıran ve kendi türdaşlarına da zarar veren Kostacki adlı gecenin efendisini saf dışı etmiş, parçalayarak okyanusa atmışlardır.

 

Ancak acı bir tesadüf Kostacki’nin parçaları üzerine geniş bir iskele inşa edilmiş, iskelede de lunapark kurulmuştur. Hem inşaat sırasında hem de sonrasında meydana gelen ölümler Kosstacki’yi güçlendirmiştir. Kasabalılar öldürülmeye başlar.

 

Harlan’dan şüphelenen Komser, Harlan ve Amber onu yok ederler. Bu arada Harlan bir gecenin efendisiyle, Amber’le dost olmuştur.

 

DAMPYR sayı 2


La Stirpe Della Notte – GECE SOYLULARI

Öykü ve Senaryo – Boselli / Colombo

Çizen Rossi (Majo)

Çeviren – Zeynep Akkuş

Kapak – Enea Riboldi

 

Birinci Baskı Şubat 2002

 

ÖZET

Harlan, Kurjak ve Tesla Gorka’yı takip ederek Bosna savaşının en yoğun yaşandığı şehirlerden birine giderler. Haberlerden takip ettiğimiz Pazar bombardımanı, katliamlar, keskin nişancılar Bosna savaşını bir kez daha belgesel bir kaliteyle hatırlatılıyor bu sayıda.

 

Bu sayıda, Harlan, babasının gerçek ve en güçlü gece efendilerinden biri olduğunu öğrenir. Bir önceki sayıda gördüğü yaşlı kadın gene ölür, gene rüyalarında onu ziyaret eder.

 

Harlan, çocukluğundan beri “şeytanın oğlu” olarak anıldığını ve babasını hepi topu bir defa yine çocukken gördüğünü hatırlar.

Bu arada Gorka, Tesla’yı uzaktan kullanarak Harlan’ı öldürmeye çalışırken adına “mezbaha” denilen gizli yerde yeni bir vampir ordusu oluşturmaktadır.

 

Kurjak, saf değiştirmenin şaşkınlığını yaşarken savaşı da sorgulamaktadır bir yandan: “Vampirlerin yaptıkları için hiç olmazsa bazı mazeretleri var ama ya eski silah arkadaşlarımın?”

 

Tesla’yı kaçıran Gorka mezbahada tuzak kurarak Dampyr’i bekler. Ve Harlan Kurjak’la tuzağa göbekten dalarak Gorka’nın yeni sürüsü Kurjak’ın eski silah arkadaşlarıyla çatışırlar. Bu arada Harlan mezbahaya ulaşarak Tesla’yı işkenceden kurtarır.

 

Gorka, Harlan’la yaptığı mücadelede onu epey hırpalasa da kaybeder. Harlan yarı vampir olduğunu hatırlatan Tesla’ya uyarak Gorka’yı ısırarak ve kanını emerek öldürür. Bu da onun Gorka’nın hafızasını ve vampirliğin tarihini öğrenmesini sağlar.

 

Uzun zamandan beri tartışan ve birbirlerine laf sokuşturan Kurjak ve Tesla arasında ateşkes sağlanır. Kurjak, yaralı Tesla’ya kendi kanını içirir. Harlan da bundan sonra gecenin efendilerini avlamaya kararlı birine dönüşmüş, bunun için de mezbahanın üzerinde bulunan ve babasına olduğunu öğrendiği kütüphaneden kurtardığı bazı kitaplarından faydalanma hesapları yapmaktadır.

Yorum bırakın