:: Çizgi Roman Okurları Platformu ::

http://groups.yahoo.com/group/croplatform/

Archive for 04 Oca 2007

KULL 3

Posted by croplatform Ocak 4, 2007

KULL 3

Alfa Yayınları

 

Sadece son iki öykü künyesi verilmiş, ikisi de aynı kadrodan oluşuyor

Yazan : Alan Zelenetz

Çizen : John Buscema

Çini & Renk: Klaus Janson

 

ÖZET:

İç içe geçmiş 5 ve iki kısa öyküden oluşuyor 3. sayı. Kull, ozan Ridondo, Meclis üyesi Tu, Pikt Brule, Kutholos, Doktor Valusia kentini kasıp kavuran Veba salgınından korunmak için kapandıkları sarayın bahçesinde zaman geçirmektedirler. Birbirlerine öykü anlatmaya karar verirler:

Brule’un öyküsü: Köylerine gelen başka kabileden savaşçılar bir kadının ırzına geçerler. Kocası onun onurunu kurtarmak için adamların peşine düşmeyince öldürülür ve Brule tecavüzcüleri izler, öldürür. Kadın kocasının utancıyla intihar etmiştir.

Ridondo’nun öyküsü: Kız kardeşlerinin istemedikleri bir adamla aşk yaşadığını öğrenen üç ağabey aşık delikanlıyı öldürür gömerler. Rüyasında aşkını gören kız kardeş cesedi bulur ve kendi bahçelerine gömer. Mezardan büyüyen bir fidan zamanla meyve verir. Ağabeyler bu meyveleri yer ölürler. Kız da kalpten gider.

Tu’nun öyküsü: Kull’un öldürerek yerine geçtiği Kral Borna bir baloda gözüne kestirdiği kızı yatağına almaya karar verir. Nişanlısı dövülür, kız yatak odasına getirilir askerlerce. Kız Kral’a direnince sevgilisiyle bir duvarın içine gömülürler.

Kutholos’un öyküsü: Büyü yapan biri kurban etmeye kalkıştığı keçinin sahibi çoban tarafından öldürülür. Ancak büyü yine de gerçekleşir ve dünyayı kaplayan buzul şeytanı hayatı yok eder neredeyse. Yüzlerce yıl sonra ortaya çıkan bir kahraman onunla mücadele eder ve büyülü kalkanı yardımıyla sıcaklığı kullanarak onu yener, dünya kurtulur.

 

Kısa öykü 1: Kaybolan Aşkın Bir Görüntüsü

Veba salgınında sevdiğini kaybeden delikanlı Kull’a isyan eder. Anlayışla onu hoş gören Kull’a karşın asil ve komplocu Kanuub delikanlıdan katil olarak faydalanmaya karar verir. Bu şekilde kral olabilecektir. Büyülü bir flütü delikanlıya ulaştıran Kanuub delikanlının yakılan cesetlerden bir yaratık diriltmesini sağlar. Önce eli silahlı katilleri bertaraf eden Kull, sonra canavarı yok eder. Dirilen yaratık delikanlıyı öldürdüğü için komplocu Kanuub kurtulur.

 

Kısa öykü 2: Cinlerin Dolunayı

Yılın o gecesinde ortaya çıkan cinler insanlara ret edemeyecekleri teklifler sunar ruhlarını ele geçirirlermiş. Brule, bir asilzadenin kızıyla dışarıda kalır ve yakalanır. Onları kurtarmaya giden Kull teklifleri geri çevirerek sabaha kadar savaşır. Bu şekilde dostunun ve kızın ruhunu kurtarır.  

Posted in Uncategorized | Leave a Comment »

Fantastic Four 3

Posted by croplatform Ocak 4, 2007

FANTASTİK DÖRTLÜ 3 (1988)

Orijinal seri 198 – 200 (1978)

Saldırı

Dr. Doom’un Oğlu

Devler Vuruşunca

Yazan – Editör: Marv Wolfman

Çizenler: Keith Pollard / Joe Sinnott

Alfa Yayınları

 

Ben, Sue ve Johnny’i esir alan Doom’a saldırıya geçen Reed onları kurtarmak istemektedir. Ancak yaralanır ve isyancılar tarafından kurtarılır. Başkanları Zorba onunla işbirliği yapamaya karar vermiştir. Doom ve Reed’in bilmediği oğluyla mücadeleye hazırlanırlar. Ancak başarısız olurlar. Reed de yakalanır. Doom, Fantastik Dörtlünün güçlerini oğluna aktarır. Tacını oğluna aktarma töreni sırasında halkı ayaklandıran Zorba Dörtlü’nn kaçmasına olanak sağlar. Doom ise taç olayında kararlıdır.

Fantastik Dörtlü’nün saldırısıyla gerçek bir insan değil de kopya olduğunu öğrenen oğul çıldırarak Fantastik Dörtlü’nün birleşiminde oluşan güçleriyle Doom’a saldırır ve onun tarafından öldürülür.

Ayaklanmayı şiddetle bastırmaya kalkışan Doom aynı zamanda FF lideri Reed’le savaşmaya başlar. Bu arada ikinci plan devreye girmiştir. Doom’un heykeli BM binasına sokmuştur. Heykel vasıtasıyla BM vekillerinin zihinlerini ele geçirmeyi ummaktadır ancak Reed onu yenince hepten kaybeder ve akıl hastanesine kapatılır. Yerine de halktan yana olan Zorba geçirilir.

Son sayfalarda Johnny Storm’la ilgili geniş bilgi mevcut.

Posted in Uncategorized | 1 Comment »