:: Çizgi Roman Okurları Platformu ::

http://groups.yahoo.com/group/croplatform/

Archive for 05 Oca 2007

Son haberler

Posted by croplatform Ocak 5, 2007


 

Gazeteciler

 

Kütüphanede erotik çizgi roman

Adapazarı İl Halk Kütüphanesi’nde önceki gün açılışı yapılan Türkiye’nin ilk “Çizgi Roman Çocuk Kitaplığı”ndaki bazı kitaplar, içeriklerinde erotik ve abartılı sevişme sahneleri bulunduğu iddiasıyla kaldırıldı.
Çizgi Roman Okurları Platformu’nun (ÇROP) bir süre önce başlattığı kampanya kapsamında Türkiye’nin ilk çizgi roman kitaplığı Adapazarı İl Halk Kütüphanesi’nde oluşturuldu. Bağışlanan kitaplarla çocuk kitaplığı oluşturuldu.
Çocuk kitaplığına gelen öğrenciler, sergilenen çizgi romanlar arasında bazı erotik yayınlar görünce şaşırdı. Kütüphane Müdürlüğü yetkilileri, hemen harekete geçerek söz konusu çizgi romanları topladı.

 

 

BirGün gazetesi

Türkiye’nin ilk çizgiroman kütüphanesi Sakarya’da

5 Ocak 2007 27/12/2006 

TOPLUM Gönüllüleri Vakfı’nın (TOG) Türkiye genelinde sürdürdüğü Benim Kütüphanem Projesi’ne Çizgi Roman Okurları Platformu’nun (ÇROP) işbirliğiyle, Türkiye’nin ilk Çizgiroman Kütüphanesi Sakarya İl Halk Kü-tüphanesi’nde 25 Aralık günü Açıldı. ÇROP üyeleri proje adına; çocukların, gençlerin ve kütüphanenin diğer kullanıcılarının Çizgi Romanlarla tanıştırmak ve Çizgi Romanın toplumumuzda gelişmesine katkı sağlamak için Benim Kütüphanem projesine destek sundu ve kütüphane, Sakarya Valisi Nuri Okutan tarafından açıldı. Açılışı yapan vali açılışı kütüphanenin açılış kurdelesini çocuklarla kesti.Sa-karya il Halk Kütüphanesi’nde yapılacak etkinliklerle Sakarya halkı Çizgi Roman kahramanları ile buluşturulması hedefleniyor. Öte yandan TOG ve ÇROP tarafından Sakarya İl Halk Kütüphanesi’nde oluşturulacak Çizgi Roman kitaplığına bağışlarla katkıda bulunulabiliyor, bulunabilirsiniz. Bağışlar Türkiye’nin her yerinden Toplum Gönüllüleri Vakfı kargo sponsoru Yurtiçi Kargo ile, karşıdan ücretsiz şekilde yapılabiliyor. Birgün

 

 

http://www.medyaline.com

TÜRKİYE’NİN İLK ÇİZGİ ROMAN KÜTÜPHANESİ AÇILDI

27.12.2006 18:54:14

Türkiye’nin ilk çizgi roman kütüphanesi Sakarya İl Halk Kütüphanesi’nde açıldı.

Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın (TOG) Türkiye genelinde sürdürdüğü ‘Benim Kütüphanem Projesi’ne Çizgi Roman Okurları Platformu’nun (ÇROP) İşbirliğiyle oluşturulan kütüphanenin açılışını, önceki gün Sakarya Valisi Nuri Okutan yaptı.

Vali, kütüphanenin açılış kurdelasını çocuklarla birlikte kesti.

Çizgi Roman Okurları Platformu, Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın ülke genelindeki 10 il halk kütüphanesini yenilemek ve bu kütüphanelerin kullanımını artırmak amacıyla sürdürdüğü Benim Kütüphanem Projesi’nin uygulandığı illerden biri olan Sakarya İl Halk Kütüphanesine “Çizgi Roman Kitaplığı” bağışlayarak kütüphanenin yenilenmesi ve canlılık kazanmasına destek veriyor.

Sakarya İl Halk Kütüphanesi’nde yapılacak etkinliklerle Sakarya halkı Çizgi Roman kahramanları ile buluşturulması hedefleniyor.

MİLLİYET GAZETESİ – YALVAÇ URAL – MİÇO

Posted in Çrop basında | 1 Comment »