:: Çizgi Roman Okurları Platformu ::

http://groups.yahoo.com/group/croplatform/

Dampyr 5, 6, 7

Posted by croplatform Ocak 6, 2007

DAMPYR 5

Sotto il Ponte di Pietra – Taş Köprünün Altında

Öykü ve Senaryo: Boselli

Çizen: Luca Rossi

Çeviren: Zeynep Akkuş

 

Oğlak Yayınları

Mayıs 2002

 

ÖZET:

Babasının kitaplarından edindiği bilgiyle Harlan Prag’a gider. Burada önce “başka bir birlikten” olan ve “spok” denilen hayaletlerle ilişkisi olan Nikolaus’la tanışır. Ardından “Vergessene Gasse” (Kayıp Sokak) sokağını ve “Kayıp Adımlar Tiyatrosu”nu bulur. Burada Caleb Lost’la tanışır ve Gecenin efendileri hakkında ayrıntılı bilgi alır.

 

Bu arada Prag mistisizmi boş durmamaktadır. Oyuncak bebekleri tamir eden Doctor Comenius, Golem’i tekrar diriltmek üzere harekete geçer. Golem dirilir. Ancak eski Getto sokaklarında yaşanan kovalamacalar sonunda Nikolaus’un yardımıyla Harlan onu engeller. Bu konuda ona, Zrcadlo (ayna) diye çağrılan kişi de yardım eder. Yüzünü şeytana sattığı için başkalarının yüzüne bürünebilen bu kişi sevgilisinin intikamını almak için Harlan’ın kimliğine bürünür ve ölür.

 

DAMPYR 6

La Costa Degi Scheletri – İskeletler Sahili

Sotto il Ponte di Pietra – Taş Köprünün Altında

Öykü ve Senaryo: Boselli

Çizen: Maurizio Dotti

Çeviren: Zeynep Akkuş

 

Oğlak Yayınları

Haziran 2002

 

ÖZET:

İki ölüme ayrılmış güzel bir öykü.

 

Caleb Lost’tan yönlendirmesiyle Harlan, Kurjak ve Tesla Afrika’nın güneybatısında bulunan bir ülkeye yolculuk ederler. Burada açık fikirli, küçük bir polis grubuyla iş birliği yaparlar. Onlara bir tür şaman olan Muaive de yardım eder.

 

Bu ülkede iki gecenin efendisi vardır: Gezgin zenci ve yalnız yaşayan “Omulu”, elmas madeni sahibi acımasız “Vathek”.

           

Gerilimin iyice tırmandığı bu sayının finalinde kahramanlarımız önce elmas madenini koruyan paralı askerlerin saldırısına uğrar kurtulurlar, ardından “Gece Lejyonu” saldırıya geçer.

 

DAMPYR 7

Zona Proibita – Yasak Bölge

Öykü ve Senaryo: Boselli

Çizen: Luca Rossi

Çeviren: Zeynep Akkuş

 

Oğlak Yayınları

Temmuz 2002

 

ÖZET:

Gece Lejyonu’nun elinden ancak Omulu’nun müdahalesiyle kurtulabilen ekip Jan Vathek’in peşine düşer. Ancak yine başarısız olur. Omulu’nun ikinci müdahalesiyle kıl payı kurtulurlar. Vathek, Harlan’ın tahmininden hızlı ve güçlüdür. Vathek öldü sanılarak morga kaldırılır. Ancak bu defa Omulu vampire dönüştürmediği ama kendisine tapan yerel polis güçlerini harekete geçirerek Harlan’ı, dostlarını ve işbirliği yaptıkları polisleri öldürtmeye kalkışır. Kovalamaca çöle kayar. Çölde kurulan tuzağa düşen Omulu öldürülür. Bu arada morgda katliam yapmış olan Vathek otostop yaparak Angola’ya doğru yola çıkar.

 

Yorum bırakın