:: Çizgi Roman Okurları Platformu ::

http://groups.yahoo.com/group/croplatform/

Archive for 07 Oca 2007

Alex Ross çalışmaları

Posted by croplatform Ocak 7, 2007

İşte fotoğraf çeker gibi çizen bir usta: Alex Ross

Yıllarca kapak çizen büyük usta bir de”Kingdom Come” serisini tümüyle kendi çizmişti. İşte o çalışmadan kahramanlar:

Posted in ÇR Film-Fragman | Leave a Comment »

JLA fragmanı 2

Posted by croplatform Ocak 7, 2007

İşte orjinal JLA ekibi

Posted in ÇR Film-Fragman | Leave a Comment »

JLA Fragmanı

Posted by croplatform Ocak 7, 2007

 Süpermen ve dostlarının kurduğu, bizdeki adıyla “Amerika Adalet Komisyonu”, orjinal adıyla Justice League of America çizgi roman serisinin sinemaya uyarlanmış halinin fragmanı: 

Posted in ÇR Film-Fragman | Leave a Comment »

Resimliroman Forum Kütüphane haberi

Posted by croplatform Ocak 7, 2007

 

Sakarya’da Çizgi Roman Kütüphanesi açılışı

Daha önce açılış haberini duyurduğumuz Sakarya İl Halk Kütüphanesinde “Çizgi Roman Kütüphanesi” 25.12.2006 tarihinde Sakarya Valisi Nuri Okutan tarafından açıldı. Açılış ile ilgili resimleri ve resim açıklamalarını Çizgi Roman Çocukları bölümümüzde bulunan Çizgi Roman Kütüphanesi köşesinde görebiliriniz.

Çizgi Roman Okurları Platformu ile Toplum Gönüllüleri Vakfının iş birliği ile açılışı yapılan Çizgi roman Kütüphanesi’nde neler yaşandığı Ümit Kireççi anlatıyor;

Alıntı: 

Sabah saat 9’da Müjgan hanımı arayarak izinli olduğunu ama yine de Vali beyle görüşeceği sözünü aldım. Saat 10 Vali Nuri Okutan programını değiştirerek açılışı bizzat yapmaya geleceğini bildirdi. Bu sırada TOG gönüllüleriyle ÇROP hepten gönüllüleri ve personel canla başla salon hazırlıyoruduk. Sinevizyonda arıza oldu ve iki saat giderilemsi için uğraşıldı. Bu sırada basın akın etmeye başladı. Önce bizim davet ettiklerimiz sonra da Vali’nin katılacağını öğrenenler.

Birden içeriye çocuklar doluşmaya başladı. “Amaaan çizgi roman” diyen yüzeler kısa bir sohbetin ardından “abi hemen ödünç alabiliyor muyuz”a dönüştü. Şener “hayır daa sayım yapacağız arkadaşlar” diyerek heveslerini kursaklarında bıraktı. Adam haklı gidecek gelmeyecek.

Son sayım yapıldı ve 750 civarında bağışla süslemeler ve düzenleme bitti. Yapılan hesaba göre bu ay sonuna kadar en az iki bin dergi olacak raflarda.

Fumettiler, Frankofonlar, comicsler, orjinaller v.s. kardeş kardeş dizildiler raflara. Haber geldi: Vali bey ulaşmak üzere.

Önce kültür müdürleri, vali yardımcısı, korumalar, basıııııın (bir sürü) geldiler.

Makas, kurdela, çiçek, tepsi hazırlandı veee….

Vali bey gelince kısa bir konuşmanın kurdela kesildi: Türkiye’nin ilk Çizgi Roman Kütüphanesi açıldı.

Vali bey rafları tek tek inceledi. Basına kendi görüşlerini açıkladı. Çizgi roman ve çocuk noktasında tüm konuşmalarda beni öne attı. Hiç sevmem, konuştum…

Bu arada Lami Tiryaki hala yok ortalıklarda. Bekle allah bekle. TOG yetkilisi Aydın Sinevizyonla boğuştuğu için farkında değil paniklemedi. ÇROP’tan herkes diken üstünde.

Vali bey “Kağıttan Sinema” belgeselinin girişini izledi, tebrik etti ve başka bir görev için ayrıldı.

Belgeseli izledik çocuklarla, Lami Tiryaki sonunda geldi. Panele geçtik. İnanılmaz keyifli bir sohbet oldu. Çocuklar da sohbete katılarak sıkıcı geçebilecek konuşmayı renklendirdiler.

Bu arada TOG gönüllüsü arkadaşlar kostümleri giydikten sonra havaya girdiler. Uçan, kaçan…

Ozan sarı arkadaşımız sürekli fotoğraf çekti. Bir ara ona her baktığımda istem dışı göz kırptığımı fark ettim, sanki ona bakınca flash gözüme girecek gibi hissettim. Kızıl flash…

Şener memuriyetin ve ev sahipliğinin verdiği hassasiyetle en çok yorulanımız oldu şüphesiz. İnanılmaz koşuşturdu.

Lami Tiryaki geç geldiği için eğlenceyi kaçırmıştı ama katıldığı noktadan itibaren “çocuklara karşı konuştum ve çok ilgililerdi, çok duygulandım, çok güzeldi” gibi uzun cümleler kurdu kendini kaptırdıkça.

Ben görevimi yerine getirdim. İnanılmaz mutluyum her adımından bu çalışmanın. Açılışta çocuklar gibi şendim o gün hiç bir şey yapmadan birilerinin bir şeyler yapmasını bekleyerek ağlaşan koca bir orduyu yendim. Çizgi roman haykırdı “ilerle” o gün kütüphaneye geçtik Çrop olarak kafilelerle…!

Bu çalışmaya varlığıyla, aklıyla, emeğiyle, temennileriyle ve bağışlarıyla destek vermiş olan herkese teşekkür ediyorum.

Posted in Çrop basında | Leave a Comment »