:: Çizgi Roman Okurları Platformu ::

http://groups.yahoo.com/group/croplatform/

Archive for 06 May 2007

BUSINESS CHANNEL’da Çizgi Film atağı

Posted by croplatform Mayıs 6, 2007

  FUTURAMA

 

 

 

Çizgi dizi dünyasının en çok ilgi çeken yapımlarından FUTURAMA, 5 Nisan 2007’den itibaren Türk televizyonlarında ilk kez Business Channel’da ekrana geliyor.

Simpson Ailesi’nin yaratıcısı, Emmy Ödüllü Matt Groening’in hazırladığı FUTURAMA, 1999 yılında yayınlanmaya başladı ve dünyada milyonlarca hayran kazandı…

“Yetişkinler için çizgi film” kavramının etkileyici örneği olarak gösterilen çizgi dizi beş sezon, 72 bölümden oluşuyor. Dizide, 3000 yılında teknolojinin sebep olduğu birbirinden ilginç olaylar, fantastik çizimlerle, seyrine doyum olmaz görüntülerle ve bol kahkahalı sahnelerle seyirciye yansıtılıyor.

Bir çok kez EMMY Ödülü’ne layık görülen FUTURAMA, uzaylıların dünyayı istilasını anlatırken ileri teknoloji nedeniyle insanların birbirlerinden uzaklaştıklarını ve giderek makineleştiklerini vurguluyor.

İlk bölümü 5 Nisan 2007, Perşembe akşamı 19:30’da Business Channel’da ekrana gelecek olan FUTURAMA’da zaman, bir sonraki bin yıla ayarlanmış ve pizza dağıcıtısı Fry, yanlışlıkla bin yıl süre ile dondurulmuştur. Fry’ın profesör kuzeni Hubert tarafından işletilen gezegenler arası bir pizzacıda Leela isimli dişi bir canlı ve bir robot daha çalışmaktadır.

FUTURAMA, 5 Nisan 2007 Perşembe akşamı 19:30’da Türk televizyonlarda ilk kez Business Channel’da….

 

 

 

 Drawn Together

 

 

 

‘Biri Bizi Gözetliyor’ programının çizgilerle yansıtıldığı bir yapım.

South Park’ın yaratıcılarından yepyeni bir “adult animation” olan “Drawn Together”da eskiden beri bildiğimiz, sevdiğimiz çizgi film karakterleri aynı evde yaşıyorlar. Bu çizgi filmde, Superman, Betty Boop gibi çizgi film kahramanları farklı isimlerle aynı çatı altında buluşuyor.

“Drawn Together”da çizgi evrenin her yerinden 8 farklı karakterin milyonlarca kamera önünde bir arada yaşayacağı bir ev anlatılıyor. Televizyon seyircisinin yakından bildiği ‘Biri Bizi Gözetliyor’ tarzında bir programın çizgilerle TV’ye yansıtıldığı Drawn Together, televizyon tarihindeki ilk animasyon reality show.

Karakterler : Müzik sever ve sabit düşünceleriyle nam salmış Prenses Clara; küfürbaz, sinir bozucu davranışlar içinde olan, arkadaşlarının ‘delinin teki’ olarak tanımladıkları Wooldoor Sockbat; gizemler peşinde koşan, aynı zamanda müzik avcısı Foxxy Love; kilolarının esiri olmuş, 1920’lerden günümüze kalmış görüntüsüyle Toot Braunstein; Asyalı, sosyopat bir canavar olan Ling Ling; eşcinsel bir bilgisayar oyunu maceraperesti Xandir; kaba davranışlarıyla evdekileri rahatsız etmeyi hedeflemiş, toplum zararlısı olarak tanımlanabilecek Spanky Ham ve evdeki harika biri, diğerlerinden aykırı olmaktan hoşlanan Captain Hero.

Drawn Together her salı saat 23:00’da

Posted in duyurular | Leave a Comment »

Kurtuluş Savaşı Kadın Kahramanları / Mavi Medya

Posted by croplatform Mayıs 6, 2007

Kurtuluş Savaşı Kadın Kahramanları

  

Tamamı gerçek tarihi kaynaklara dayanarak hazırlanmıştır. 32’şer

sayfa, kuşe kağıt. 

NENE HATUN

 

Erzurum’da Ermenilerin düşman kuvvetleriyle iş birliği yaparak Aziziye tabyasını alacak olması karşısında evde bebeğini bırakarak elinde balta Aziziye tabyasına koşan Nene Gelin’in öyküsü.

KARA FATMA

Önce Ermenilerle savaştı, Sonra İstanbul’u işgal edenlerle, Ardından Kurtuluş Savaşı’nın müfreze komutanı bir kadının böyle bir önderlik hikayesi daha yoktur.

ONBAŞI NEZAHAT

Türkiye Büyük Millet Meclisi ilk istiklal madalyasını bir çocuğa verdi. 9 yaşında cepheye gidip 12 yaşında madalyaya layık görülen bir kız çocuğunun destansı öyküsü.

KILAVUZ HATİCE

Bir Anadolu Kadını’nın bir Fransız Ordusu’nu dize getiriş öyküsü. Keskin zekasıyla kan dökmeden Fransızları toptan esir alabilen bir kadın..

ERKEK HALİME

Savaş erkeklerin işiydi. Onu askere almıyorlardı. Öyleyse erkek kılığına girecekti. Halim adını alacak ve Kurtuluş Savaşı’nda önemli hizmetler yapacaktı. 

Mavi Medyacizgiroman@vatanbir.org 

not: Mavi medya çizgi roman serisine dair hazırlanmakta olan geniş inceleme yazısının ilk durağını okudunuz! Önümüzde daha 3 durak var. İyi yolculuklar! 

Posted in duyurular | 1 Comment »