:: Çizgi Roman Okurları Platformu ::

http://groups.yahoo.com/group/croplatform/

Archive for 12 May 2007

Örümcek Adam ve namaz öğreniyorum ve Diyanet

Posted by croplatform Mayıs 12, 2007

Önce “Örümcek Adam Hidayete mi erdi?” başlıklı haberi okuduk, ardından alttaki resmi gördük aylar önce.

 

Sonra da Diyanet’ten gelen açıklmayı okuduk. Kapak, Diyanet, Örümcek Adam, Namaz ve Diyanet açıklaması altta:

Diyanet’ten “örümcek adam” açıklaması  

ANKARA (İHA) – Diyanet İşleri Başkanlığı, bir gazetenin okur yazılarının yer aldığı bölümünde Ertuğrul Teleri’ye ait “Örümcek adam hidayete mi erdi?” başlığıyla yayınlanan yazısıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, “Başkanlığımızca, ekinde Örümcek Adam macerası bulunan yeni bir Namaz Hocası kitabı yayınlanmamıştır” denildi.
Yapılan yazılı açıklamada, yayınlanan yazıda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın çocuklar için bir namaz kitabı çıkardığı, kitabın sonuna da bir Örümcek Adam macerası eklendiği ve Diyanet İşleri Başkanı’nın konu hakkındaki açıklamasına yer verildiği belirtilerek, “Son günlerde, kapağında Başkanlığın logosuyla Marvel isimli Amerika merkezli bir yayın kuruluşunun ismi bulunan ve internet kullanıcılarına e-posta yoluyla ulaşan söz konusu yazıda, isnat edilen haberin gerçeklerle uzaktan yakından bir ilgisi bulunmamaktadır” açıklamalarına yer verildi.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ekinde Örümcek Adam macerası bulunan yeni bir Namaz Hocası kitabı yayınlanmadığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Sayın Diyanet İşleri Başkanı’nın ‘Çocuklarımızın ilgisini çekecek bir namaz kitabı düşünüyorduk. Bunun için sevilen bir çizgi kahraman olan ‘Örümcek Adam’ı kullanma fikri bize uygun geldi. Biliyorsunuz ‘örümceğin’, mağaranın girişine ağ örerek müşriklerin girmesine engel olduğu için İslam dünyasında ayrı bir yeri vardır’ şeklinde bir açıklaması da olmamıştır.”

Posted in Her alanda ÇR | 1 Comment »