:: Çizgi Roman Okurları Platformu ::

http://groups.yahoo.com/group/croplatform/

Archive for 15 May 2007

SELEN’den orjinal tanıtım afişi

Posted by croplatform Mayıs 15, 2007

 

 İşte Uçanbalık yayınevi‘nin SELEN çizgi romanı tanıtım afişi:

 

 

Posted in duyurular | Leave a Comment »

“SELEN 2” çizgi romanı çıktı!

Posted by croplatform Mayıs 15, 2007

Uçanbalık yayınevinin daimi kahramanı, Aysel Gürmen’in çocukların yaşamına ışık tuttuğu eseri SELEN serisi “SELEN 2” çizgi romanıyla raflardaki yerini aldı.

 

 

Geçen sene çizgi romanın kan ağladığı bir ülkede, hem de anne ve babaların çizgi romanı “tu, kaka” diye nitelendirerek çocuklarına okutmadığı bir ortamda cesur bir hareketle SELEN’in maceralarının ilk çizgi romanını basan yayınevi, şimdi de ikincisini okurlarıyla buluşturmayı planlıyor.

 

 Çocukların tüm gelişmiş ülkelerde olduğu gibi bir sanat dalıyla kaynaşmasını, tanışmasını, onunla beslenmesini ve kendi yeteneklerini ve estetik beğeni çıtasını yükseltmesini amaçlayan yazar Aysel GürmenSELEN 2”yle tüm zorluklara rağmen üstlendiği misyonu sonuna kadar yürütme kararı almış gibi. 

Şimdiye kadar toplamda 12 kitaplık serisi basılan SELEN serisinin dileriz çizgi romanı da o kadar uzun ömürlü olur. Ancak uzun ömürden öte dileriz SELEN çizgi roman serisi SELEN kitap serisinin yakaladığı başarıyı yakalar, hak ettiği dereceye ulaşır ve kitap serisinin Türk Çocuk Edebiyatında elde ettiği sanatsal değeri görür.

 

 1995 senesinde kurulan UÇANBALIK yayınevi üç başarılı ve önemli yazarın ortaklığıyla kurulmuş olup bir çok ödülün de ev sahibi olmayı başarmıştır. Cesur, girişimci, sanat ve edebiyat aşkıyla dolu üç yazarın, Aysel Gürmen, Ayla Çınaroğlu ve Aytül Akal’ın eserleri kitap raflarından aklımıza, tiyatro sahnelerimize, son olarak da çizgi roman karelerine taşınmış durumda.  

SELEN çizgi roman serisinin yaratıcıları arasında yer alan ve tiplemeleri yaratan Sibel Demirtaş zamanında kitap için akılda kalıcı sevimlilikteki Selen ve ailesini tasarlarken bugün o tiplemeleri Aysel Gürmen’in senaryosu ışığında çizgi roman karelerine taşıyan kişi UĞUR KÖSE olmuştur. Resimleyen, renklendiren, kaligrafisini yapan Uğur Köse yıllarını verdiği çizgi roman ve çizerlik kariyerinde başarılı bir eserin mimarlarındandır.

Kısa öykülerden oluşan ve küçük bir kızın sancılı, saf, kırılgan, soru ve sorgu dolu büyüme sürecini okuyucularla paylaşan SELEN serisi, kahramanı Selen’in gözünden hepimizin yaşadıklarını başarıyla dile getiriyor. 

ÇİZGİ ROMAN OKURLARI PLATFORMU olarak herkese iyi okumalar diler, sanatçılarını da cesaret, emek ve alınterleri için teşekkür ve tebrik ederiz! 

 

 

 

     

Posted in duyurular | 1 Comment »