:: Çizgi Roman Okurları Platformu ::

http://groups.yahoo.com/group/croplatform/

Archive for 20 Tem 2007

Muhalif çizgiden destekçi çizgiye…!

Posted by croplatform Temmuz 20, 2007

Muhalif çizgiden destekçi çizgiye…!

Karikatür ve çizgi roman ülkemizde çoğunlukla muhalif bir tutum izlemiştir bilindiği üzere. Sistemdeki aksaklıklar özellikle karikatürle hicvedilirken çizgi romanımız mizah çizgi romanı türü üzerinden aynı tutumu izlemiştir. Süreli ve devamlı üretilen daha fantastik alt yapılı çizgi romanımız olmayışı elbette bu alanda politik bir tutum geliştirilmesini engellemiştir. Buna karşın muhalif ve eleştirel her çizgi türü gerek sansürle gerekse mahkeme yoluyla susturulmaya çalışılmıştır.

  

En azından bu saate kadar öyle olmuştur.

  

TMSF’nin SABAH gazetesine el koymasının ardından gazetenin basın tarafsızlığını bir yana bırakarak hükümet lehinde haberler yaptığı herkesçe biliniyor artık. Ancak çizgi sanatçısı ve strip çizgi roman sanatçısı ve karikatürist Salih Memecan’ın da o kervana katıldığı tespit edilmiş.

  

Aşağıda http://mizahhaber.blogspot.com/ adresinde paylaşıma konan haber girişi var:

   

İŞTE “BİZİMCİTY”Lİ SALİH MEMECAN’DAN TİPİK BİR KARİKATÜR DAHA !

  AKP karikatürcüsü haline gelen Salih Memecan, SABAH gazetesinde muhalefeti ve Cumhurbaşkanı Sezer’i eleştirmeye tam gaz devam ediyor. Büyük olasılıkla 23 Temmuz’da eşi de AKP’den milletvekili olacak Salih Memecan böylece ülke tarihinde bir ilk olarak ailecek AKP karikatürcüsü olacak, kendisini şimdiden kutluyoruz!!!!!  

…gerisi: http://mizahhaber.blogspot.com/

 

Posted in İlginç ÇR haberleri | Leave a Comment »

Harry Potter 7. Kitap ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı filmi

Posted by croplatform Temmuz 20, 2007

Harry Potter

7. Kitap

ve

Zümrüdüanka Yoldaşlığı filmi

  

 

 

 

Dünya çocuk ve yetişkin edebiyatı tarihinde her iki yaş grubunu neredeyse eşit şekilde etkileyen şüphesiz tek roman JK Rowling‘in  HARRY POTTER”i olmuştur. Toplamda 7 kitaptan oluşacak serinin 5’i sinema filmine uyarlandı bugüne kadar.

5. KitapZümrüdünka Yoldaşlığı”nın (The Order of yhe Phoenix) sinema versiyonu bugünlerde rekor hasılatlarla vizyona girerken ülkemizde Potter severler ancak ağustos’un 10’unda beyaz perdede kahramanlarıyla buluşacaklar. 

           

 

 

 

Ancak 7. Kitabın ülkemizde ne zaman yayınlanacağı da merakla bekleniyor. Özellikle yazarın “iki kahramanı öldüreceğim” açıklaması ve macera sırasında Harry’nin Voldemort’la aynı anda yaşayamayacağı gerçeğini öğrenmesi merakları arttırdı. Beklenti elbette kötü adamın ölmesi yönünde ancak Dumbledor’u öldüren yazarın bir sürpriz yaparak kahramanı öldürmesi de olası.  

 

 

 

Bu gizem nedeniyle dünyaya aynı anda dağıtımı yapılacak olan ve basılmamış bir kitaba verilen sipariş rakamlarıyla rekorlar kırmış olan Harry Potter 7The Deathly Hallows” (çevirmenlerine ayıp olmaması için Türkçeye çevirmemeyi uygun bulduk) romanı ilginç uygulamalarla da dikkat çekiyor. Dağıtım ağı gizli tutuluyor. Kitabın çalınma olasılığına karşılık güvenlik elemanları arttırılmış. Güvenlik ve çalışan personelin depolara büyük çantalarla girmeleri yasaklanmış. Küçük çanta izni verilmiş ama o da giriş çıkışta aranıyor. Cep telefonları fotoğraf çekimleri olasılığı nedeniyle yasaklanmış. Tüm çalışanlar özel ve önemli bir belgeyi imzalayarak işe alınmışlar. Potter hakkında sözlü bilgi vermeleri bu şekilde de engellenmiş.

     

 

 

İşte Harry Potter fenomeni bu noktada ve işte 5. filmiZümrüdüanka Yoldaşlığı” filminin tanıtım fragmanı:

    

Ümit Kireççi

Posted in Çizgi Dışı | Leave a Comment »